Förberedande hudvård

För att uppnå den allra bästa och vackraste sminkningen krävs det att man fixar till grunden först. Det lönar sig alltid att göra det viktiga grundarbetet, som kanske inte syns så bra i sig, men som är viktig för att få det bästa slutresultatet. Jag pratar förstås om huden, och dess omvårdnad. En välvårdad hud är alltid vackrare, med eller utan smink, än en torr, trött, glåmig eller oren hy. Så om du vill vara ditt allra vackraste jag på den stora dagen D, lönar det sig att investera lite tid och pengar på att ta hand om din hud.

Det finns förstås alltid något du kan göra i sista minuten, men det bästa resultatet får du om du sätter igång några månader på förhand. Vår hud förnyar sig inte på en natt så det behövs lite tid för att den ska visa upp de ansträngningar du gör för dess skull, det gäller att ha lite tålamod. Jag skulle rekommendera ett besök hos en kosmetolog som kan analysera din hud och dess behov ca 3-4 månader innan bröllopet. En kunnig kosmetolog kan kicka igång din hud med effektiva produkter och/eller behandlingar och hjälpa till med att hitta de rätta produkterna för hemmabruk. För det är faktiskt så att det är de dagliga rutinerna som gör den största skillnaden. Men lite hjälp på traven kan vara välbehövligt, t.ex. om du är i behov av grundligare rengöring av huden.

Går du redan mer eller mindre regelbundet hos en kosmetolog eller känner din hud väl och vet dess behov är det bara att sätta igång med att boosta din hud inför den stora dagen. Men jag tycker att även du som befinner dig i den situationen skall passa på att boka in en tid för en avkopplande och njutbar stund hos din egen kosmetolog de närmaste veckorna innan bröllopet. Du kanske uppskattar den lugna stunden mer än du tror just där och då när ni väl kommit så nära bröllopet.

 

Det som jag vill påminna om och ge som generella råd är:

  • Kom ihåg att använda solskyddsfaktor varje dag i ansiktet, solens strålar kan vara starkare och obarmhärtigare än vi tror, året runt. Som tur innehåller många kvalitativa dagkrämer och foundations SPF färdigt i dagens läge, runt SPF 15, rekommenderar sådana produkter.
  • Alla hudtyper behöver fukt, varje dag! Så kom ihåg att återfukta din hud morgon och kväll dagligen. Även en fetare hud behöver fukt – fett och fukt är inte samma sak. Om du tycker det är svårt med val av produkter är det klokast att vända sig till en kunnig inom området.
  • Rengör huden varje dag för att förhindra uppkomsten av onödiga orenheter, använd en rengöring och ansiktsvatten som passar din hud, tvål och vatten rengör visserligen, men torkar också ut huden.
  • Satsa på en bra peeling till din hud, ställ den i duschen och ta för vana att använda den ca 1 gång i veckan, t.ex. i samband med bastubad. Peelingen ser till att hålla din hy ren och fräsch samt hjälper till med förnyelsen av din hud – vilket ger ett yngre och fastare intryck.
  • En närande eller rengörande mask kan vara det som är just din huds booster, ta hjälp för att hitta den rätta produkten och se sedan till att få in masken i ditt veckovisa vårdschema av huden.
  • Om vinterhalvåret gör dig till en riktig torris så skulle jag rekommendera att komplettera den dagliga fuktgivande krämen med en vårdande olja eller ett serum som kan ge lite extra omvårdnad.
  • Ögonen – de ska stråla på den stora dagen och då vill man helst undvika torra partier i det känsliga ögonområdet. Särskilda produkter för ögonpartiet är alltid viktigt, men kan vara speciellt viktigt att tänka på månaderna före bröllopet.

 

Och det är ju faktiskt så, att hudvård är ju inte bara kvinnornas sak utan den blivande brudgummen kanske också behöver uppdatera sin omvårdnad av huden, eller påbörja den om den är obefintlig för tillfället. Grundbehoven är de samma men utförandet och produkterna kan variera  när det gäller männens hudvård, så det är lika bra att boka in en tid till kosmetologen för din käresta på samma gång.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close