Sminkningar

Hur och när vi sminkar oss är väldigt individuellt och en mycket personlig sak. Det som känns lämpligt för någon är helt otänkbart för någon annan, därför är det alltid med stort kundfokus som en sminkning planeras. Sminkets viktigaste uppgift tycker jag är att framhäva det vackra hos var och en och sedan att dölja eventuella små skavanker. Mer eller mindre sker en liten förvandling varje gång, men den ska vara bekväm för kunden.

En brudsminkning föregås därför alltid av en provsminkning för att i lugn och ro kunna anpassa sminkningen så att den känns bekväm och rätt för kunden på bröllopsdagen, dagen då vi vill vara vårt vackraste jag och inte obekväma i för mycket eller för lite smink. Bilder till hjälp inför avgörandet hurudan sminkning du vill ha kan vara bra att visa vid planeringen, men är inget måste. Har du väldigt specifika önskemål är det förstås bra att kunna visa t.ex. någon detalj eller färg med hjälp av bilder.

 

Ifall du tar hjälp av inspirationsbilder när du funderar på din egen sminkning är det viktigt att komma ihåg att många av de väldigt snygga foton av makeuper som finns på nätet är gjorda enbart för foto och skulle de kopieras direkt på dej kanske det inte alls är det som du föreställt dig eller är bekväm i. Sen är det inte heller möjligt att förverkliga vad som helst på vem som helst, utan de egna dragen och anatomin avgör naturligtvis en del. Har du foton på någon bekants brudsminkning eller kanske egen sminkning från tidigare så kan dessa fungera minst lika bra som riktgivare eller inspiration.

Vill du på egen hand men i förväg fundera kring valet av smink kan du fundera på följande: vilka drag i ditt ansikte framhäver du helst? Hurudana färger är du bekväm i? Vilket helhetsintryck vill du förmedla som brud eller annars; klassisk, romantisk, dramatisk osv.?

 

När du kommer till sminkningen är det bra om du har förberett huden genom att ha rengjort och återfuktat den med en dagkräm som är tillräckligt fuktgivande för din hud. Men krämen får inte lämna en fet yta, då är risken stor att sminket flyter iväg under dagen. Vanligtvis behöver du inte ha med egna produkter till sminkningen, om ni inte tillsammans kommit överens om det vid bokningen eller vid provningstillfället.

En sminkning som är noggrant gjord med professionella produkter ska hålla ganska länge, men det kan ändå hända att den behöver fräschas upp lite efter x-antal timmar. Speciellt en brudsminkning som vanligtvis görs på förmiddagen och skall hålla till in på småtimmarna kan behöva lite hjälp på traven senare under dagen. Hur den görs mest hållbar och vattenfast beror på typen av produkter sminkösen använder sig av. De vanligaste produkterna du sedan kan behöva för att klara dig under dagen är lite puder av något slag och läppstift eller läppglans. Vid provningstillfället är det en ypperlig tidpunkt att diskutera om du har vad du behöver eller om du behöver skaffa något att sätta med i din väska på bröllopsdagen. 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close